Van egy tér, amely a „már nem” és a „még nem” között húzódik meg. Ez a tér tele van kételyekkel, bizonytalansággal. Minél hosszabb ideig tartózkodsz ebben a résben, annál több energiád megy el belső vívódásra, gyötrődésre. Ez beköszönt a változásnál, belső átalakulás során, vagy amikor egy fontos embertől elbúcsúzol, vagy egy nagyobb horderejű külső változás megy végbe az életedben.

Mindegyik esetben ott van a már nem állapot, attól az állapottól való eltávolodás, amit ismertél, kiszámítható volt, biztonságos. Valami, ami már nem lesz ugyanolyan. És ott van a még nem állapot is. Mert az átalakulás nem megy egyik pillanatról a másikra, idő kell hozzá.  Az odatartozás biztonságát elveszítheted ebben az időszakban, de csak egy időre. A hit az újban, a megújulásban, erőt ad.

Megtörténhet, hogy ott ragadsz e kettő állapot között.  Nehéz elengedned a múltat, azon tartod a szemed, még mindig valamilyen rejtett haszon köt hozzá. Vagy elkezded idealizálni ami már nincs, így visszavágysz oda, de már nem a realitás szemüvegén látod azt. Vagy bűntudatot érzel a változás miatt, önmagadat hibáztatod érte.

Pedig a változás jön. Nem lehet kikerülni. Így volt ez a megszületésedkor, a kisgyermekkorból a kamaszkorba jutásnál, a felnőtté válásodnál, ezeken mindannyian átmentünk.

Ami túlhaladott, azt hagyni kell elmúlni. Elfájni. Túlhaladni, meghaladni. A ragaszkodás nem segít, mert ilyenkor csak az anyaghoz való kötődés marad fenn, mert a szellem, mely valamikor a régit létrehozta, már nem fénylik, ereje elfakult.  Erőt kell gyűjteni, hogy megszülethessen az új. Amely majd újra fénylik, talán még fényesebben, mint a régi.  Hogy újra szárnyalhass.

Ahhoz, hogy a bizonytalansággal nehezített térből időben kilépj, hogy erőt gyűjts a megújuláshoz, segít, ha:

  • elfogadod, teljes és szerethető vagy így is, hogy még nem látod tisztán a jövőt, hogy bizonytalanság van benned
  • megfogalmazod mi volt szép abban, ami elmúlt, ami átalakult, megtartod értékes emlékként, ezt soha senki nem veheti el tőled
  • minden napra kitűzöl egy célt és miután azt teljesítetted, megdicséred magad
  • olyan emberek társaságát keresed, ahol jól érzed magad és örömteli pillanatokat élsz meg
  • megosztod valakivel min mész keresztül, aki csak meghallgat, rád figyel
  • legalább 15 percet mozogsz naponta, legyen az séta, biciklizés, jóga, tánc, vagy hasonló könnyen megvalósítható mozgás
  • olyan tevékenységet végzel, amiben kedvedet leled, legyen az olvasás, fotózás, rajzolás, írás, kézimunka, barkácsolás
  • meditálsz, relaxálsz, ellazító zenét hallgatsz
  • segítséget kérsz szakembertől, aki támogat ebben a folyamatban

Egy nap majd arra ébredsz, hogy valami a helyére kattant, valami átalakult.  Fellélegzel, elkezded látni a jövőt, kitisztul a kép.  Le tudod majd tenni az alapokat az új megalkotásához. Meglesz az erőd az újraépítéshez. Érdemes ezt azt időt kivárni, de nem jó, ha időn túl benne ragadsz a köztes térben.  Kivárni, elfájni, erőt gyűjteni és lépni! Ezt már többször sikeresen meglépted. Megvan benned a képesség az átalakuláshoz most és a jövőben is!

Call Now Button